Hvad betyder X centimeter, X minutter på facebook

På Facebook bliver strømmen af statusopdateringer skrevet af de kvindelige brugere med jævne mellemrum udsat for bølger af svært afkodelige statusbeskeder. Sidst var det “på bordet i stuen” eller “på stuegulvet” og nu “38 cm, 5 min” eller 40cm 10 min. Læs her hvad de kryptiske beskeder i virkeligheden betyder.

 

På spisebordet…
Hvis vi starter med den type af statusopdatering, som på Facebook var uhyre populær i en kort periode sidste år, så kunne en statusbesked fra en kvinde lyder som:

   • “På spisebordet”
   • “På gulvet ved siden af sofaen”
   • “Lige ved siden af sengen, men aldrig i sengen”

Det er selvfølgelig meningen, at man skal få frække associationer, selvom beskeden faktisk i virkeligheden er langt mere kedelig. Man skriver kort og godt, hvor man oftest har sin taske til at stå. Og jo mere fræk beskeden kan lyde, jo “sjovere” er det for afsenderen og de modtagere, der er indforstået i koden.

X centimeter, X minutter…
I skrivende stund går der en ny bølge af statusbeskeder rundt for kvinderne. Denne gang kunne det lyder som:

   • “38 cm, 15 min”
   • 40 centimeter, 6 minutter”
   • “36 cm og 2 minutter”

Igen er det meningen, at statusbeskeden skal skabe seksuelle associationer hos modtagergruppen. Men i virkeligheden svarer afsenderen på to ret ligegyldige spørgsmål, nemlig: Hvad bruger du i skostørrelse (i centimeter) og hvor lang tid tager det dig at sætte dit hår.

Ikke den sidste bølge
X centimeter, X minutter bliver med garanti ikke den sidste statusbesked-trend på Facebook, som er lavet efter samme opskrift. Hvad den næste bølge bliver, kan vi lige nu kun gætte på. Derudover vil nogle af de gamle kæder af kryptiske beskeder dukke op igen, f.eks. startet af dem, som ikke var med på bølgen første gang.