Hør gratis musik på nettet

I dag er der masser af muligheder for at høre gratis musik online. Der findes YouTube, Grooveshark, Spotify, Rdio og mange andre gratis musik services, som du bør kende til. I denne artikel finder du en hurtig guide til sider, hvor du kan høre lige præcis den musik, du gerne vil – gratis.

 

En gang betød ordvalget “gratis musik” som regel mere eller mindre ulovligt anskaffet musik – typisk i form af mp3-filer. Sådan behøver det ikke være i dag. Du kan sagtens høre lige præcis det musik, du gerne vil, gratis og lovligt. I visse tilfælde bliver du nødt til at finde dig til let reklame f.eks. efter hvert 5. nummer, hvilket bl.a. er tilfældet hvis du benytter den gratis udgave af Spotify.

Herunder finder du 3 måder at høre fuldstændig gratis musik online og i din browser:

Grooveshark
Grooveshark minder på mange måder om Spotify. En væsentlig forskel er dog, at det er fuldstændigt gratis at høre musikken og så er der ingen reklamesnak mellem numrene. I betalingsudgaven af Grooveshark får du nogle ekstra features – men selv i gratisudgaven er der al den musik, du kunne ønske dig.
Se mere på Grooveshark.com

Spotify
Kendt og udbredt musiktjeneste, som også tilbyder gratis afspilning af musik. Der er et enormt bagkatalog – også af danske kunstnere, du gerne vil høre gratis. I gratisudgaven af Spotity vil der for hvert 4-5 nummer være en kort reklamepause på omkring 30 sekunder. Ofte vil det være musikere, der gør reklame for deres musik. Vælger man betalingsudgaven af Spotify, undgår man reklamer, og man kan tilmeld bruge Spotify på sin iPhone eller Android telefon.
Se mere på Spotify.com

YouTube
Så godt som alt musik kan findes på YouTube, hvor du gratis kan gøre det. Kunstnerne selv lægger deres musik på YouTube, simpelthen fordi der er en enorm eksponering at hente på denne kanal. På YouTube kan du oprette afspillingslister, så du f.eks. kan oprette en gratis spilleliste til din fest.
Se mere på YouTube

Der vil helt sikkert komme flere gratis musiktjenester til Danmark – dels fordi musikbranchen er ved at indstille sig på et skifte af distributionskanalerne, dels fordi udviklingen i det hele taget går den vej. I USA har de ligeledes flere forskellige services, som af forskellige årsager ikke er åbne for forbrugere i Danmark – her findes bl.a. også Rdio.