Hvornår udkommer iPhone 6?

Om iPhone 6 udkommer til efteråret i 2013 er svært at vide. Ifølge flere analyser (og mange rygter) så udkommer iPhone 6 ikke i 2013. Her vil vi i stedet for blev præsenteret for iPhone 5S, en ny iPad Mini og iPad og et TV. Dermed vil iPhone 6 først udkomme i 2014.

 

Som altid kan Apple knap nok lancere deres helt nye model af den berømte iPhone, før fanboys og analytikere verden over begynder at spå om, hvornår den næste iPhone udkommer. Om opfølgeren til iPhone 5 så hedder iPhone 6 eller iPhone 5S kan vi på nuværende tidspunkt kun gisne om.

iphone 6Skal man tro på markedsanalytikeren Gene Munster, så vil der ikke udkomme nogen iPhone 6 i løbet af 2013. Derimod vil vi i september eller oktober 2013 blive præsenteret for en iPhone 5S (præcis som efterfølgeren til iPhone 4 også blev benævnt iPhone 4S). Foruden iPhone 5S så går der rygter om, at iPad Mini vil få en seriøs hardware opgradering, så den ikke længere blot er en fysisk mindre men hardwaremæssig kopi af iPad 2. Mange mener desuden at der vil komme en iPad 4, og at denne vil få et radikalt nyt udseende, så den lægger sig mere op af iPhone 5 og af iPad Mini, som de ser ud i dag. Om dette holder stik, vil tiden vise.

Gene Munster vurderer desuden, at noget af det største Apple lancerer i 2013 bliver et TV (Altså ikke Apple TV, som kan benævnes et mediecenter, og som har været lanceret i et godt stykke tid).

Skal vi bevæge os i den modsatte retning end Gene Munster, så peger en række nyligt registrerede patenter på, at Apple har nogle seriøse hardwaremæssige og teknologiske ændringer i sinde – ændringer der ikke kan eller bør forklædes i en mindre opgradering til 5S men derimod til en iPhone 6. Disse teknologier relaterer sig bl.a. til nye typer af keyboards, lasermikrofoner og højtalere og fleksible displays.

Så for at svare på spørgsmålet om, hvornår udkommer iPhone 6, så er der lige nu to mulige scenarier:

1. Den nye iPhone får så stor en teknologisk opgradering, at den ikke blot kan kaldes en iPhone 5S men derimod en iPhone 6. iPhone 6 offentliggøres og udkommer dermed traditionen tro til efteråret på en Apple Keynote.

2. Den nye iPhone bliver en mindre teknologisk opgradering sammenlignet med iPhone 5. Den får navnet iPhone 5S og udkommer til efteråret, præcis som Gene Munster spår. Dermed kan vi antage, at iPhone 6 i stedet udkommer til efteråret 2014.