Online omregner

Skal du have omregnet valuta, temperaturer, vægte, afstande mv. er der hjælp at hente online. Faktisk kan du foretage mange af omregningerne direkte i Google – på meget få sekunder. Læs hvordan du online kan omregne værdier her.

 

Omregning af forskellige enheder, er noget man løbende får behov for at gøre. Det kan f.eks. være nødvendigt hvis man skal rejse i udlandet, læser en engelsk madopskrift eller skal udregne forskellige længdeafstande.

Mange bruger den fremgangsmåde, at de søger i Google efter forskellige websites der tilbyder online omregnere, og det fungerer for det meste også fint. Der findes nemlig en lang række nyttige websites du kan gøre brug af, såsom omregn.com og flere andre tilsvarende. Men i langt de fleste tilfælde, kan du bruge Google selv, til at foretage omregninger. Læs hvordan herunder.

Du omregner simpelthen i Google ved at søge efter det, du gerne vil omregne. Du kan dog ikke skrive udregningen præcist på den måde, du selv vil, men så længe du holder det kort og præcist, så kan Google som regel forstå dig, og giver dig lige under søgefeltet den omregnede værdi.

Omregn med Google
Et par eksempler, der alle fungerer fint i Google:

  • 1 dollar til danske kroner
  • 27 USD til DKK
  • 7 meter til millimeter
  • 10 centimeter til tommer
  • 12 grader celsius til fahrenheit
  • 3 ounces til gram

Omregn direkte i Google

Alle ovenstående søgninger direkte i Google.dk vil resultere i det omregnede resultat. Det bliver synligt lige under indtastningsfeltet. Som du kan se, er der nogenlunde frie hænder, man kan f.eks. ikke søge efter “hvor meget svarer 2 kilo til i gram”. Men prøv dig frem, og hvis Google ikke giver dig svaret med det samme, kan du sikkert blot tage et af de første søgeresultater i stedet for.