Rejs ikke alene – find en rejsemakker

Mange danskere uden faste forhold har svært ved at finde familie eller venner, som har tid eller råd til at rejse eller tage på ferie. Det kan dog sagtens lade sig gøre at rejse sammen med andre alligevel – man kan f.eks. finde en rejsepartner online. Der er masser af fordele i at rejse sammen med andre.

 

Man kan selvfølgelig sagtens rejse alene og samtidig møde andre mennesker, og have en dejlig oplevelse. Men der mange fordele i at finde en rejsepartner og se verden sammen. Her er fordelene:

  • Det er sikrere end at rejse alene. Skal du rejse i et mindre sikkert sted, er det rart at være to eller flere – især når man skal hjem om aftenen eller natten.
  • Med en rejsepartner deler man oplevelserne med andre og man kan efterfølgende dele billeder og film.
  • Det er billigere at rejse flere, da man sammen kan dele udgifter f.eks. til transport og mad.
  • Hvis du er mere inadvendt end udadvendt, kan det ellers være svært at komme i kontakt med andre mennesker, og så kan rejsen føles meget alene.

Hvordan finder jeg så en rejsepartner?

  • Du kan bruge nettet. Tjek f.eks. denne side, hvor du kan finde en rejsepartner. Google er som altid din ven – og tjek også de rejsesider, du allerede kender – mange af dem giver mulighed for at rejselystne kan finde hinanden for at rejse. Men lad være med at give meget personlige oplysninger væk, før du er helt sikker på, at du har fundet den rette person at rejse sammen med. Og lad være med at lægge dine oplysninger ud på nettet f.eks. i et forum – send det i en mail eller tal sammen i telefonen.
  • Opnå enighed om, hvad rejsen skal indeholde, herunder hvad I forventer, hvor meget budgettet lyder på, hvilke hoteller I skal bo på mv. Det handler om at afstemme forventninger, så ingen bliver skuffede.
  • Og sidst men ikke mindst, aftal på forhånd hvad I gør, hvis I undervejs ikke længere kan enes. På det punkt er det lidt ligesom at starte en virksomhed. Sæt jer sammen og tal om worst-case – bare for en kort stund.

God fornøjelse.