Rygestop abstinenser

Rygestop abstinenser føles forskelligt fra person til person. De fysiske abstinenser kan typisk inddels i tre grupper, mens de psykiske rygestop abstinenser kan være sværere både at kategorisere og bekæmpe. Læs mere om potentielle abstinenser ved rygestop herunder.

 

Hvis du beslutter dig for at tage en kold tyrker med din rygning, må du forvente rygestop abstinenser i op til 1-2 måneder efter, at du stoppede med at ryge. Abstinenserne kan føles meget forskelligt fra person til person, men de kan typisk inddeles i følgende tre kategorier, nemlig:

  1. De meget dominerende og kraftige rygestop abstinenser, som opleves umiddelbart efter dit rygestop, og som kan føles ret altoverskyggende i løbet af de 2-3 måneder det vil tage dem at forsvinde igen.
  2. De dominerende abstinenser som vil føles ganske konstante den første lille måned og som efterfølgende aftager.
  3. De mere snigende abstinenser, som i løbet af den første måned vil føles tiltagende, men derefter vil aftage igen.

Nogle ganske få hævder at de har stoppet med rygningen fra den ene dag til den anden helt uden abstinenser. Der er dog overvældende risiko for, at du vil opleve rygestop abstinenser, som passer ind i én af de tre grupper herover.

Sammen med rygestop abstinenserne, vil der også være andre bivirkninger, der f.eks. kan føles som sart og kløende hud og hovedbund og uro i ben og arme.

Psykiske rygestop abstinenser
Det er klart, at et rygestop ikke kun vil udløse en magtkamp mellem dig og et fysisk ubehag – du har også psyken at kæmpe imod. Og det er for nogen langt sværere at have med at gøre.

De psykiske rygestop abstinenser hænger tæt sammen med dine vaner, din psyke generelt og den sindstilstand, som du på det aktuelle tidspunkt har. Det er dermed forskelligt fra person til person, hvordan et rygestop føles og skal tackles rent psykisk.

For nogle vil der være et kraftigt afsavn af det sociale, det at lave noget med fingrene, det at høre suget gennem cigaretten – simpelthen at gennemføre sit lille ritual med at ryge.

Uanset hvordan det føles på din krop, så ønskes du alt muligt held og lykke med at gennemføre dit rygestop – og at acceptere at en række abstinenser nok ikke kan undgås.