Solenergi – priser og potentiale

Solenergi gennem solcelleanlæg sikrer dig lavere priser på din elregning. Og ja, der er faktisk sol nok i Danmark, til at kunne få glæde af dine solceller. Det er en investering. Potientialet er altså helt klart til stede, men samtidig kan det også være udfordrende at udnytte og lagre energien ordentligt samt at få plads og råd til opsætning. Ofte vil det være nødvendigt at finansiere investeringen gennem et lån, og så går der endnu længere tid, før du når break-even.

 

Solenergi i Danmark

Taler vi om vindenergi er Danmark og sine vindmøller med helt fremme. Vi har et enormt forskningsanlæg og tjener mange penge på at eksportere vindmøller til resten af verden. Anderledes er det for solenergi, hvor især Tyskland, Japan og USA udnytter solens energimuligheder. Selvom solen utvivlsomt skinner mere i det sydlige Tyskland og mange steder i USA, er der ingen grund til at vente – solenergi kan sagtens udnyttes i vores land. Det er fordi at solcellerne optager varme og energi selv når det er overskuet – præcis ligesom vindmøller også genererer energi ved kun lave briser.

Solceller til din bolig

Mange private husejere overvejer, om de kan spare penge på at købe solceller. De stigende priser på el gør i hvert fald sit til, at det for mange virker interessant. Du er garanteret interesseret i en liste af fordele ved at købe et solcelleanlæg – så den kommer her:

  • Solceller næsten vedligeholdelse
  • Solceller producerer også strøm, når der er overskyet
  • solceller kan gøre dig uafhængig af de stigende elpriser

Priser på at udnytte solens energi 

Vælger du at købe solcelleanlægget reguleres prisen gennem fradrag fra det offentlige. Her taler vi om støtteordninger, hvoraf der findes to mulige, nemlig Nettomålerordningen og BoligJobPlan. Begge ordninger kan opnås samtidig, hvis man lever op til de beskrevne krav. Prisen på at opsætte et solcelleanlæg på taget varirer efter følgende parametre: Antal m2, design eller standard, valg af finansiering, opsætning. Læs meget mere om solceller og solcelleanlæg.

Det er ikke helt billigt at få opsat solceller, men på et tidspunkt vil break-even opnås – altså vil de samtlige udgifter være dækket af de samtlige besparelser. Før du bestiller og opsætter dine solceller, bør du altid være klar over, hvor lang tid der går, før udgiften er tjent hjem gennem besparinger.