Vaske vinduer – sådan gør du

Her får du et par tips til den korrekte måde at vaske vinduer, så resultatet bliver skinnende rendt og professionelt – uden striber. Bl.a. handler det om at vaske vinduer i koldt vand med opvaskemiddel, og være hurtig og grundig.

 

Når du skal vaske vinduer, har du brug for følgende ting, som i langt de fleste tilfælde findes i den normale husholdning:

  • Spand
  • Koldt vand fra hanen, som kommes i spanden
  • Opvaskemiddel, som kommes i spanden med vandet
  • En indsæber eller svamp
  • Skraber
  • En klud, som ikke efterlader fnug

En del af tricket ved at vaske vinduer uden striber, er at gøre det hurtigt og grundigt. Rækkefølgen skal være, at:

  1. Sæbe ruden godt og grundigt ind med svampen som er dybbet i spanden.
  2. Bruge skraberen til i vandrette bevægelser, og med et sving i håndledet, at skrabe det hele af igen. Der skal gerne være lidt overlap mellem hvert skrab, for at undgå striber.
  3. Kanten af vinduet tøres af med den tøre klud.
  4. Voilà, du har du vasket dit vindue helt rene.

Øvelse gør mester, og når du vasker dine vinduer, kan du stille og roligt fornemme, hvordan hurtig og grundig udførelse, giver et flot resultat, med vinduer helt uden striber.

Lad være med at gøre andet, end denne guide beskriver. Mange har tendens til at hælde forskellige former for rensemidler ned i vandet – men faktisk er det helt tilstrækkeligt blot at benytte vand og opvaskemiddel. Hvem siger det behøver at være dyrt?

Og husk – du kan vaske vinduer i alt slags vejr. Det handler blot om at benytte koldt vand og være lidt hurtig på fingrene. Så der er ingen undskyldning for ikke at gå i gang.