Her er kroppens erogene zoner

Mænds og kvinders erogene zoner ligner hinanden meget. Det er i store træk de steder på kroppen, hvor huden er tynd, og hvor der er en stærk koncentration af nerveceller. Eneste forskel på mænd og kvinder er, at de fleste mænd er mere følsomme på hænderne, specielt på fingerspidserne, end kvinder.

Kinderne

Kys langsomt og grundigt. Det er meget mere intimt end en tungeslasker midt på munden.

Hjernen

Hjernen har stor betydning. Den højre hjernehalvdel, som er den legesyge, fantasifulde og kreative, er utrolig vigtig, når det handler om sex. Pirrende fantasier og initiativet til overrumplende og anderledes erotik kommer altid herfra.

Munden

Et meget følsomt sanseorgan, som vi jo bruger dagen igennem til mange rare formål: Når vi spiser, kysser osv. Munden er meget modtagelig for berøring – et let strejf over læberne gør underværker. Og så er der naturligvis det voksne kys, hvad enten man er til de dybe kys eller til de lette smånip eller småbid.

Hænderne og fingrene

Prøv at røre ved hinandens hænder, flet fingre, kærtegn håndfladerne og indersiden af underarmen – det er meget kælne områder. Især fingerspidserne. Prøv for eksempel at føre partnerens hånd blidt hen over din kind, dit bryst eller hen til et sted, du gerne vil kæles for. Det, at du bestemmer, hvor din partner skal røre dig, er meget ophidsende.

Armene og armhulerne

Blide kærtegn og kys i armhulen er dejligt. Svedduft kan også være stærkt ophidsende. Armhulen er et af vore “private” områder, og at blive kærtegnet her er en berøring, man kun sjældent tillader et andet menneske. Overarmen har meget tynd hud og er rar at kærtegne – evt. som oplæg til armhuleberøringen.

Brysterne

Hos både mænd og kvinder er brystvorterne og området omkring dem blandt de absolutte erogene zoner. En let, masserende hånd er ofte bedre end et fast greb. Brysterne er ikke et kønsorgan, men samlingssted for en masse nerver, hvilket gør dem utroligt følsomme. At blotte sit bryst og lade det kærtegne af en anden er derfor en stor tillidserklæring.

Maven

Her sidder vores dybe åndedræt, når vi er helt afslappede og hengivne. At blive strøget over maven virker beroligende, men er også ophidsende, fordi det er så nær ved kønsorganerne. En måde at forlænge forspillet på – at berolige og ophidse på én gang.

Kønsorganerne

Her samles virkningen af alle de erogene zoner, som kan aktiveres – herunder også frække tanker og fantasier. Al seksuel pirring går ideelt set ud på at få hele kroppen til at være én stor erogen zone, der kun venter på forløsning. Og den forløsning kommer jo fra kønsorganerne, så de bør gemmes til sidst i sexlegen.

Tæerne

Tæerne og den bløde hud mellem tæerne rummer erogene zoner, som hos nogle kan masseres til aktivitet. Man smører sin partners fødder ind i massageolie og masserer hele foden, til den slapper af og bliver varm. Lad fx en finger glide ned langs indersiden af hver tå. Fortsæt over den følsomme “svømmehud” og op ad siden på den tilstødende tå. Til sidst stimuleres storetåen fra grundstykket op til spidsen med tommel- og pegefinger.

Ørerne

Brug tungen på og i øret og bid forsigtigt i øreflippen.

Balderne

Ingen håndfaste greb, tak. Stryg derimod forsigtigt, men vedholdende på siderne af begge balder.

Tindingerne

Et godt sted at begynde en forførelse. Massér med bløde cirkulære bevægelser.

Billedrettigheder: Conscious Design / Unsplash.com