Tre grunde til at få bygget en altan til dit hjem

En ny altan er en fantastisk tilføjelse til ethvert hjem. Den kan bruges til udendørsliv og underholdning eller bare som et sted at slappe af og nyde udsigten. En ny altan er også en god måde at øge sin ejendomsværdi på, da mange købere vægter det at have et funktionelt udendørs opholdsområde højt. Du får her 3 grunde til at få bygget en altan til dit hjem, hvis du går med overvejelserne.

1. Du får et unikt uderum

Ja, det siger næsten sig selv. En altan er en fantastisk måde at kunne få frisk luft og nyde udendørslivet uden at forlade sin lejlighed. En altan er et godt sted at socialisere, slappe af og hygge sig med familie og venner. En altan eller balkon giver dig et unikt uderum, der både er behageligt og funktionelt.

Denne forlængelse hjemmet kan bruges til læsning, barnevogne, opbevaring af kolde drikkevare om vinteren, til at dyrke planter og krydderurter eller blot nyde udsigten. Kvaliteten af altanens uderum afhænger dog af det omkringliggende miljøs beskaffenhed. Ligger udsigtspunktet i skygge, lige op ad en husmur eller en trafikeret vej? Så bliver altanen selvfølgelig ikke et lige så unikt uderum, som hvis der er rolige omgivelser, sol og grønt for øjet.

Hvis omgivelserne ikke lægger op til en traditionel altan med et fysisk udeområde, kan en fransk eller spansk altan være et godt kompromis, der stadig giver fornemmelsen af, at lejligheden forstørres. En fransk altan kan bruges til effektiv udluftning, at hænge dyner til tørre og meget andet.

2. Det er en billig investering

En altan kan være en glimrende måde at øge værdien af din ejendom. Det er en billig investering, der kan gøre din bolig mere attraktiv for købere. De fleste mennesker er interesserede i en altan, når de køber lejlighed og vil gerne betale mere for at få det – for nogle købere er det ligefrem et ufravigeligt krav.

Men hvor meget koster en altan egentlig? En typisk altan på 1,5 m gange 3 med en standarddør i 2 fag koster i omegnen af 150.000-170.000 kr. inkl. moms., hvis der bygges én enkelt altan på ejendom. Prisen er lavere, når flere lejligheder i samme ejendomskompleks får bygget altan samtidig.

Og hvad bliver så den procentmæssige stigning i ejendomsværdien? Prisen på en ejerlejlighed kan forventes at stige med 3-10 procent, når den får tilbygget en altan. En ejerlighed i København kan sælges med til en merpris på op mod 200.000 kroner. Man får både en større og lækre lejlighed, mens man selv bor i den – på sigt tjener man også på det! Der er selvfølgelig nogle praktiske omstændigheder, der skal ordnes under konstruktionen, men mon ikke det er besværet værd på den lange bane?

3. En altan holder luften frisk og kan reducere allergisymptomer

Med en tilbygget altan kan man effektivt ventilere luften i hjemmet og banke dyner og tæpper, uden at støv flyver tilbage ind i lejligheden. Bankning af tæpper og dyner er vigtigt for indeklimaet i dit hjem, og det bliver bare nemmere med en altan, hvor man kan hænge ting ud over rækværket – husk dog at få det ind igen, hvis det begynder at regne!

Luften holdes nemmere frisk, og man kan dermed potentielt forbedre allergisymptomer forbundet til støv, svampespore og andet. Samtidig får man et sted at lægge tøj, madrasser og andet ud, der skal desinficeres eller have fjernet pletter i solen.

Konklusion

Altanen er et vigtigt rum, som de fleste kræver af en bolig, og mange vælger at få tilbygget. Den giver plads til at nyde livet udendørs, kan bruges som et ekstra rum for gæster eller som et sted at opbevare ting.

Vi gav dig her tre generelle årsager til at få bygget altan til dit eget hjem, hvis man har muligheden og ikke allerede er den heldige ejer af én. Ovenstående er kun en brøkdel af anvendelsesmulighederne, men forhåbentlig har det tjent som inspiration til dig, som går med overvejelserne.


Billede: Juli Kosolapova / Unsplash.com