7 idéer til familieudflugter

Mangler du idéer til en familieudflugt? Måske ligger det ikke lige i budgettet at tage til de varme lande eller Lalandia. Heldigvis er der rigeligt at lave, lige uden for døren!  Vi har samlet 7 idéer til familieudflugter, som både forældre og børn kan nyde godt af. 

1. Eventyr i mørket: Se på stjerner

Det er altid hyggeligt at kigge på stjerner – så hvorfor ikke arrangere en tur hvor hele familien skal ud og kigge på stjerner? Med den rette påklædning kan I gøre dette hele året rundt. Inden I tager afsted, kan du endda læse op på hvordan stjernehimlen nu ser ud på det tidspunkt i tager afsted, så du kan belære børnene om de hvide prikker på himlen.

2. Klassikeren: Tag på stranden

Det er en klassisk sommeraktivitet, så selvfølgelig er den med på listen med idéer til familieudflugter. En strandtur giver børnene mulighed for at slå sig løs i havet og sandet, mens du kan ligge og nyde solen. Husk rigeligt med snacks, drikkelse, og solcreme! 

3. Ud i det blå: Picnic i det fri

Pak en picnickurv og tag ud i naturen! I kan f.eks. Tage i skoven, eller finde en smuk eng. Sørg blot for at pakke rigeligt med mad og drikke. Det kan også være en god ide at tage din yndlingsbog med, så du kan underholde dig selv hvis børnene skulle have lyst til at løbe rundt og lege. Denne slags udflugt passer perfekt til sommeren eller en varm forårsdag. 

4. Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning: Tag på vandretur

En lang gåtur kan også noget, og det kan endda gøres hele året! I skal blot sørge for at have den rette påklædning, og især sørge for at have nogle gode gå sko. Det giver god motion, og naturen fungerer som en naturlig legeplads hvor børnene kan få frit løb.

5. Vind i håret: Cykeltur

Denne udflugt kræver, at man har nogle cykler stående, og at børnene er store nok til at bruge dem. En cykeltur med familien giver god motion og frisk luft. Så kan det selvfølgelig også være en god ide at cykle hen til den nærmeste iskiosk, når man har brug for en pause!

6. Til de tålmodige: Fisketur

Man kan vel ikke komme udenom fisketure, når man snakker om idéer til familieudflugter. Smid fiskestangene i bagagerummet og tag ud til nærmeste sø. Sørg også for at tage snacks med, da fisketure kræver en vis tålmodighed. Denne aktivitet passer bedst til de mere tålmodige børn. Hvis tålmodighed ikke er jeres børns styrke, så se om I kan finde et sted hvor der f.eks. Er mulighed for at bade. På den måde kan børnene stadig få en hyggelig dag, hvis det går hen og bliver for kedeligt at vente på fisk!

7. Frisk og frejdig: Telttur

En telttur kræver en smule planlægning, men det kan gå hen og blive en rigtig mindeværdig oplevelse for hele familien. Man kan reelt set sove i telt året rundt, men det passer måske bedst i enten foråret, om sommeren eller i efteråret. Husk at pakke regntøj, så I er forberedte, hvis det bliver regn.

Photo credit: Mehdi Benkaci / Unsplash