Vi mishandler vores hår på det groveste

Vi føntørrer, bleger og glatter i en uendelighed

Du ved garanteret udmærket godt, hvordan du skal behandle dit hår – men gør du det også?
En ny engelsk undersøgelse, udført af Dove (der laver masser af hårprodukter i udlandet), viser, at de fleste af os frisk og frejdigt mishandler vores hår hver dag?

Selvom hver fjerde kvinde i undersøgelsen siger, at de bruger mere tid på at ordne deres hår hver dag, end de gør på at lægge make-up, har de alligevel så travlt med projekt Lækkert Hår, at de skyder genveje for at den sætte lokkerne. 75 % af kvinderne i undersøgelsen indrømmede, at de reder håret, mens det er vådt, 54 % siger, at de tørrer håret, til det er knastørt, og 45 % erkender, at de bruger (for) mange produkter! Derudover er der adskillige, der permanenter, afbleger, glatter, touperer og creper (!!) hår, skønt de godt ved, at det ikke just sundt.

Det lyder uskyldigt, men det kan være farligt. Masser af kvinderne kæmper nemlig med bivirkninger af den hårdhændede pleje. 80 % fortæller, at de har ødelagte spidser, og hver 10. kvinde har endda decideret skaldede pletter, fordi de har ødelagt håret!

Og vores hår må tage i mod lidt af hvert i dag. I gennemsnit ændrede kvinderne i undersøgelsen nemlig frisure 2 gange om året ? og ofte er der tale om ganske drastiske forandringer som for eksempel farvninger og permanenter. Men resultaterne er desværre ikke altid som håbet, for 1/3 af kvinderne i Doves undersøgelse indrømmer, at de har grædt over en skidt klipning. 37 % af dem, der var med i undersøgelsen, indrømmer også, at de har haft en frisure, fordi de synes, den var smart, men set i bagklogskabens ulideligt klare lys, kan de se, at den ikke var så heldig…

Billedrettigheder: NordWood Themes/ unsplashed.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait