Derfor skal du ikke sælge boligen selv

Står du og overvejer, om du skal sælge boligen selv? Så er der en række punkter, der værd at tænke over, inden du kaster dig ud i selv at sælge boligen. Du kan nemlig støde på en række uforudsete forhindringer og bump på vejen, hvis du vælger at sælge din bolig uden professionel hjælp. Der kan for eksempel være en række rapporter og vigtige papirer, du ikke ved, du skal have, eller måske har du svært ved at sætte den rigtige pris på din bolig. Se nedenfor, hvilke faktorer der er værd at overveje, inden du kaster dig ud i selv at sælge din bolig.

 

Ejendomsmæglere har et stort kundekartotek

Udover et stort overblik over boliger, der er til salg på markedet, har ejendomsmæglere ofte et stort kundenetværk, de kan kontakte, hvis en specifik type af bolig kommer til salg. De har altså et stort netværk at potentielle købere, de kan hive fat i, som de allerede på forhånd ved kunne være interesseret i netop i din bolig. Det kan være en stor fordel, da det som sælger kan være svært at vide, hvor man skal henvende sig til købere, hvis man vælger at sælge sin bolig selv.

 

Det kan være svært at vide, hvor man skal sætte sin bolig til salg

Denne grund læner sig meget op ad ovenstående grund. Når du skal sælge din bolig, findes der et hav af sider på internettet, du kan sætte din bolig til salg på. Men her kan det mange gange være rigtig svært at navigere rundt i, hvilken side der er rigtig for din bolig, og hvorvidt købere til din bolig vil lede efter et hjem på netop den side. En ejendomsmægler er til gengæld et sted, hvor alle typer købere går til for at finde deres drømmebolig. Derfor er chancen for, at de kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige køber til din bolig også stor.

 

Det kan være svært at finde rundt i, hvilke rapporter og papirer du skal have styr på

Hvis du overvejer at sælge din bolig selv, kan det hurtigt blive en uoverskuelig sag at finde rundt i alle de papirer og rapporter, du skal have styr på ved boligsalg, samt hvor nye disse papirer skal være. Her kan en ejendomsmægler for eksempel hjælpe dig med at finde ud af prisen på en tilstandsrapport, og hvordan du får lavet en tilstandsrapport, elinstallationsrapport og energimærkning. De kan også hjælpe dig med at finde rundt i, hvad reglerne for Huseftersynsordningen er, og hvilke andre papirer du skal have styr på. Hvis der mangler en vigtig rapport, kan det nemlig skræmme købere væk.

 

Det skaber tryghed i dit boligsalg

Et boligsalg er en stor beslutning, der fylder meget i ens liv. Derfor kan det skabe en enorm tryghed at have nogen i ryggen, der har prøvet det mange gange før, og som er på din side. For det er netop, hvad ejendomsmægleren er til for. Du skal ikke være bange for at glemme en vigtig rapport, at du sætter prisen for lavt eller højt eller andre uforudsete forhindringer for dit boligsalg. Det hjælper dig til at sove trygt om natten, fordi du ved, at du er i professionelle hænder, der altid vil dig det bedste.

 

De kan hjælpe dig med forhandlinger

Potentielle købere kan være svære at håndtere som sælger, hvis man aldrig har prøvet det før. Hvis markedet er rødglødende kan købere presse meget på, og de vil måske endda prøve at presse dig til at tage deres tilbud i stedet for andre. Dette kan en ejendomsmægler selvfølgelig hjælpe dig med at håndtere, og de kan sikre, at du tager det bedste tilbud fra køber. Omvendt kan ejendomsmæglerne også være en uundværlig støtte på et boligmarked, der er mere til købers fordel, hvor køberen måske prøve at presse dig meget ned i pris. Det kan derfor være rart at have en mellemmand, der står for at håndtere potentielle købere.

 

De har stor erfaring

Ejendomsmæglere har stor erfaring. Det kan umiddelbart lyde simpelt, men det kan gøre hele forskellen ved et boligsalg. Derudover kender ejendomsmægleren ofte lokalområdet bedre, end du selv gør, og de ved derfor, hvilket prisleje du skal sætte din bolig til salg for. De ved også, hvilke positive sider de kan hive frem ved netop din bolig og dit nabolag. Derudover sikrer du, at du ikke glemmer nogle vigtige papirer eller rapporter i dit boligkøb, da ejendomsmægleren altid vil have styr på reglerne for dette.

 

Billede: Fabian Keller / Unsplash.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait