Sådan lægger du en laber eyeliner

Få de bedste tip til, hvordan du lægger den perfekte eyeliner  til hverdag og fest

Aaarhg!! Så gled hånden igen og efterlader en stor, fed stribe på øjenlåget, hvor den ABSOLUT ikke skal sidde. Synes du også flydende eyeliner, kan være en helvede af vatpinde, makeup-fjerner og ulige linjer? Eller er problemet mere, at variationen af stregerne højst rækker til et par ekstra millimeter i hver side, når det er lørdag?

Hiv trygt pennen frem, Godtatvide.dk hjælper dig til at lægge den perfekte eyeliner – både til hverdag og fest.

 

Følg en skabelon

Har du en tendens til, at stregen bliver ulige, kan det være en fordel at lave en skabelon med en blyant, hvor du lægger den flydende ovenpå. Blyanten er en del lettere at styre, og ligesom du måske kan huske fra børnehavens tegnetimer, er det nemmere at lave lige streger, når du tegner efter noget.

 

Kamufler fejlene

Ser stregerne alligevel ikke helt ens ud, kan du, efter at fjerne det værste med en fugtet vatpind, dække over fejlene ved at lægge en neutral øjenskygge. Det giver også et mindre skarp kontrast med den sorte farve mod huden.

 

Diskret og intenst til hverdag

Til hverdag er det flottest, hvis du lægger en smal stribe på det øverste af øjenlåget. På den måde markerer du øjnene, så de får et intenst udtryk, uden at du bliver for “dullet” at se på. Men husk, at du sagtens kan bruge andre farver end sort og brun. Pep hverdagen op med noget guld, sølv eller forskellige pangfarver – det fungerer ikke kun til fest.

 

Katteøjne a la Angelina

Til fest kan du lynhurtigt pifte dine øjne op ved at give stregen et lille svirp i yderkanten af øjnene. Det er en mindre detalje, men den har stor effekt, og du vil få sexede øjne som Angelina Jolie. (Vi garanterer dog ikke, at du scorer en Brad Pitt.) Pas i øvrigt på med at overdrive, så du ikke ender som en kokain-skæv Amy Winehouse. Og husk en fugtig vatpind ved din side, hvis enderne ikke er helt ens. Det ses nemlig tydeligt.

 

Kopier stilen fra 50’erne og 60’erne

Et andet look, der også vil gøre sig godt til fest, er 50’er-stilen. Tegn en helt tynd streg inde ved øjenkrogen og gør den bredere, jo længere du kommer ud. Kig for eksempel på evigt smukke Audrey Hepburn. Vil du mere over i 60’ernes stil og ligne ikoner som Twiggy og Brigitte Bardot, skal du blot gøre stregen endnu bredere.

 

Et sidste tip

Husk aldrig nogensinde at bruge flydende eyeliner på de nederste vipper. Medmindre du har en makeupuddannelse bag dig, bliver dine øjne alt for unaturlige. Brug en almindelig blyant i stedet eller en mørk øjenskygge.

Billedrettigheder: Taylor Heery/Unsplashed.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait