Til kamp mod dellen ved BH’en

Hvor sidder den

På ryggen ved skulderbladene. Når du ser dig selv i spejlet med siden til, vil du se en lille “flop”, som hænger ud over bh-kanten. Den sidder lige ved skulderbladene og er årsag til, at mange kvinder ikke viser sig i en stram bluse.

Hvordan havnede den der

Meget fedt ved skulderbladene er ofte et tegn på, at du ikke kan tåle alle de kulhydrater, som du spiser. – I hvert fald ifølge BioSignature-teorien, der kobler genstridige fedtdepoter sammen med hormonelle ubalancer. Via målrettet kost og træning rettes der så op på ubalancerne. I tilfældet med kulhydrater går teorien på, at din krop er blevet insulinresistent, og at du ikke er i stand til at trække sukkeret effektivt ind i dine celler. Det fører til, at din krop omdanner kulhydraterne til fedt, som oftest sætter sig på den øverste del af kroppen – på maven og ved skulderbladene.

LÆS OGSÅ: Motivation giver større viljestyrke

Actionplan

  • Øvelse: Lav bent-over row 3-4 gange om ugen. Dem laver du ved at bøje i hofterne, så din overkrop er parallel med gulvet. Nu finder du dine håndvægte frem (eller noget tungt) og hiver op fra gulvet mod dit bryst, med dine arme. Det er vigtigt at dine arme forbliver tæt ind mod kroppen. Gentag 10-15 gange.
  • Intervaltræning på romaskinen: Er ideelt, da du her både bruger ryggens muskler og øger dit stofskifte.
  • Få kulhydrater: Flere studier har vist, at insulinresistente kvinder taber sig mere ved at spise en kost med få kulhydrater og mange sunde fedtsyrer sammenlignet med en fedtfattig og kulhydratrig kost.

Billedrettigheder: April Laugh / Unsplash.com